Máme pre Vás novú pracovnú ponuku
Hľadáte prácu v kuchyni alebo školskej jedálni?
Pozrite sa do našej ponuky v sekcii Kariéra.
Aktuálne ponúkame 4 pracovné miesta.
Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa
Všetky informácie na jednom mieste a prehľadne sprístupnené.
Tu pre Vás pravidelne publikujeme články písané odborníkmi v obore na dôležité a aktuálne témy, ktorá Vás zaujímajú. Nezabúdame ani na problémy, o ktorých sa často diskutuje alebo v nich máte určité nejasnosti.
Zároveň sme tu vytvorili bezpečný interný priestor pre členov 1.AŠKOS, kde hľadáme riešenia problémov, ktorým je potrebné sa venovať v uzavretej členskej skupine bez prítomnosti širokej verejnosti.
V diskusii nájdete priestor na otázky, ktoré monitorujú naši odborníci. Ak niečo potrebujete ozrejmiť, neváhajte sa opýtať.
Milé kolegyne, kolegovia,
už 11. a 12. decembra sa vidíme na Slávnostnej Vianočnej odbornej konferencii v GRAND HOTELI PERMON v Podbanskom. Radi by sme vás pozvali k nášmu stánku Gastro-Haal, pri ktorom zažijete pestrý program.
NA ČO SA U NÁS MÔŽETE TEŠIŤ?
Viac informácií
Vážené kolegyne, kolegovia,
prinášame vám najnovšie informácie a sumár požadovaných dokladov, ktoré sú zriaďovatelia povinní predložiť na príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny pri podaní žiadosti o poskytnutie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa na rozpočtový rok 2025 v zmysle zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR a zároveň si vás dovoľujeme upozorniť na blížiace sa termíny na predloženie žiadostí o dotácie, nech sa páči:
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
legislatívny proces s číslom LP/2024/579 priniesol v uplynulých dňoch medzirezortné pripomienkovanie konanie k návrhu novely nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 668/2004 Z. z. o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve v znení neskorších predpisov. 1.AŠKOS sa do legislatívnych procesov týkajúcich sa školského stravovania pravidelne zapája a preto dovoľte nám informovať Vás o aktuálne predloženej zásadnej pripomienke ku kľúčovému materiálu pre financovanie prevádzky zariadení školského stravovania na Slovensku.
Viac informácií
Dňa 30.4. bolo v zbierke zákonov zverejnené
NARIADENIE VLÁDY č. 103 Slovenskej republiky z 28. apríla 2020
o niektorých opatreniach v oblasti dotácií v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 ktoré sa týka sa dotácií na stravovanie (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/103/20200430).
Toto nariadenie vlády ustanovuje na obdobie v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 (ďalej len „krízová situácia“) a na ďalšie obdobie bezprostredne nasledujúce po skončení krízovej situácie niektoré opatrenia v oblasti dotácií v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Bližšie informácie, ktoré sa týkajú školského stravovania konkrétne a spôsob aplikácie týchto opatrení Vám prinesieme v nasledujúcich dňoch.
Viac informácií
Pri rozvoze hotových jedál a potravy je potrebné vykonať prepravu tak, aby boli dodržané všetky ustanovenia pre výkon epidemiologicky závažných činností, medzi ktoré rozvoz stravy a jedál patrí. Osoba, ktorá rozvoz vykonáva, musí byť preukázateľne dostatočne informovaná o dodržiavaní hygienických opatrení, správnej osobnej hygieny ako i preventívnych opatrení pred ochorením COVID-19. Odporúča sa používanie ochranného krytu ako jedno z preventívnych opatrení pre ochranu svojho zdravia. Vozidlo a termonádoby, používané pre prepravu stravy, je potrebné po rozvoze vyčistiť a vydezinfikovať prostriedkami v koncentráciách podľa odporúčania výrobcu, o čom je potrebné viesť evidenciu.
Podľa dostupných informácií pri pandémii COVID-19 a používaní dezinfekčných prostriedkov sa všeobecne ukázalo, že dezinfekčné prostriedky na báze alkoholu (etanol, propan-2-ol, propan-1-ol) významne znižujú infekčnosť vírusu v koncentráciách 70 až 80 %. Bežné dezinfekčné prostriedky s aktívnymi zložkami na báze kvartérnych amóniových zlúčenín a chlóru majú tiež virucídne vlastnosti. Preto je potrebné použiť na sanovanie áut určených na rozvoz stravy koncentráciu prípravku a návod na použitie podľa odporúčaní výrobcu. Úrad verejného zdravotníctva v Usmernení hlavného hygienika OE/791/86973/2020 z 30.03.2020 odporučil v Hygienicko - epidemiologickom režime pre karanténne zariadenia na povrchy Chloramix T a Chloramix DT. Odporúčame, aby majiteľ vozidla, ktoré je určené na rozvoz stavy, vydal ČESTNÉ VYHLÁSENIE o spôsobilosti vozidla na rozvoz stravy v čase krízovej situácie. Komplexnú príručku o tejto problematike nájdete v aplikácii www.timexpertov.sk
Viac informáciíOdporúčanie pre školské jedálne pri nakladaní s potravinovými zásobami
Na základe nepredvídateľnej situácie, ktorá vznikla školským jedálňam v súvislosti s mimoriadnou situáciou vyhlásenou Vládou Slovenskej republiky za účelom zamedzenia šírenia vírusového ochorenia COVID 19 a Opatrením Hlavného hygienika OLP/2576/2020 Úradu verejného zdravotníctva SR pri ohrození verejného zdravia s účinnosťou od 16. 03. 2020 a na základe častých otázok, Vám predkladáme odporúčania ako postupovať pri nakladaní so zásobami potravín s ukončenou alebo končiacou dobou spotreby.
Viac informáciíVážené členky a členovia I.AŠKOS,
mnohí z Vás máte problém s prihlásením a tento problém dlhý čas neriešite. Medzitým prichádzate o cenné rady a informácie, na ktoré máte ako členky a členovia I. AŠKOS nárok. Prinášame Vám postupy a rady ako problémy s prihlásením zvládnuť a vyriešiť.
Viac informáciíVážené kolegyne, kolegovia,
blížia sa Veľkonočné sviatky a my Vám prajeme pohodu a vzájomnú lásku. Zároveň Vás však chceme ubezpečiť, že aj v tomto období evidujeme Vaše požiadavky, problémy a prekážky s ktorými sa stretávate v posledných dňoch a týždňoch pri výkone svojej práce v zariadeniach školského stravovania. V tomto duchu rokujeme a oslovujeme kompetentných a príslušné inštitúcie k riešeniu jednotlivých problémov. Jedným z nich je napr. likvidácia škôd na potravinových zásobách spôsobených uzatvorením stravovacích prevádzok v školách z dôvodu epidémie. I.AŠKOS venuje týmto aktuálnym témam plnú pozornosť a o výsledku, alebo prípadných nových možnostiach riešenia Vás budeme na našej stránke bezodkladne informovať.
Odporúčame Vám preto oddýchnuť si počas týchto sviatkov od každodenných starostí a prežiť túto Veľkú noc aj napriek mimoriadnym podmienkam spokojne a hodnotne, hlavne vo vzťahu k svojim najbližším.
Želáme Vám prežitie krásnych a pokojných chvíľ v rodinnom kruhu.
S úctou
Viac informácií
Milé kolegyne, kolegovia,
Každý z nás si dnes pri vstupe do potravín dáva dezinfekciu, rukavice a máme rúška. Pred pár dňami niečo nepredstaviteľné. Stojíme disciplinovane v rade a rešpektujeme nákupné hodiny pre seniorov. Sme doma v pyžame a nie sme sami. Aj iné kolegyne majú na sebe pyžamo doobeda, a na večer možno iné, ale tiež pyžamo. Ale v čase Covid-19 je predsa len tento pyžamový zážitok iný, ako bývajú víkendové pyžama párty, keď sa cez víkend neoblečiete a hráte s deťmi ešte v pyžame, alebo raňajkujete v pyžame. Teraz nemáme ulietané rána, kedy v behu ani neraňajkujeme, utekáme do práce a pokračujeme niekedy aj cez víkend, keď sú uzávierky! Máme mimoriadnu situáciu a naozaj toto nie je pyžama párty. Režim dňa je veľmi dôležitý aj v tomto období, a ak si svoj čas zadelíme aj doma, o to ľahšie sa nám bude opäť vstávať do práce.
Viac informáciíJe povinný zamestnávateľ poskytnúť zamestnancovi pri prekážkach v práci na strane zamestnávateľa, alebo v čase home office stravovanie?
Mimoriadna situácia si vyžaduje aj mimoriadne riešenia. Zatvorili sa školy, školské jedálne, školské zariadenia, pracovnoprávny vzťah trvá, obsah pracovnej náplne je mierne modifikovaný a v spleti niektorých pojmov sa musíme rýchlo zorientovať.
Súčasná právna úprava pozná typ práce - domácka práca a telepráca, a je upravený v § 52 Zákonníka práce, podľa ktorého o domáckom zamestnancovi hovoríme, keď na základe dohody v pracovnej zmluve bude zamestnanec vykonávať prácu doma, prípadne na inom dohodnutom mieste. Môže ísť o práce akéhokoľvek druhu, ktoré zamestnanec nemusí vykonávať na pracovisku a je tu vôľa k dohode medzi zamestnancom a zamestnávateľom.
Ako osobitný typ práce doma je pojem telepráca a ide o domáckeho zamestnanca, ktorý za podmienok dohodnutých v pracovnej zmluve vykonáva prácu doma alebo na inom vhodnom mieste s použitím informačných technológii.
Viac o tejto problematike ale aj mnoho ďalších informácií k pracovnoprávnym vzťahom nájdete v aplikácii www.timexpertov.sk
Viac informáciíK novele Zákonníka práce, ktorú schválila vláda SR a NR SR, Vám prinášame niekoľko doplňujúcich informácií.
Mzdu (alebo náhradu pri prekážke v práci na strane zamestnávateľa) za mesiac marec dostane každý vo výške funkčného platu. Uvedená novela ZP teraz bude predložená na podpis prezidentke, a vyjde v zbierke zákonov. Predpoklad je, že budúci týždeň bude novela Zákonníka práce účinná.
Máte ďalšie otázky alebo nejasnosti týkajúce sa tejto problematiky? Odpovede na tieto, ale aj mnohé iné otázky nájdete v aplikácii www.timexpertov.sk
Viac informácií
Vážené členky a členovia I.AŠKOS,
prinášame Vám práve zverejnené opatrenie hlavného hygienika SR k príprave a výdaju stravy školským stravovacím zariadením pre seniorov a sociálne znevýhodnené deti ,,Opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia“.
Viac informácií
Vážené kolegyne, kolegovia,
spoločne prežívame neľahké a mimoriadne obdobie. Súdržnosť je v tomto období veľmi dôležitá a sme presvedčení, že to spoločne všetci zvládneme.
Viac informácií
Milé kolegyne, kolegovia,
už 11. a 12. decembra sa vidíme na Slávnostnej Vianočnej odbornej konferencii v GRAND HOTELI PERMON v Podbanskom. Radi by sme vás pozvali k nášmu stánku Gastro-Haal, pri ktorom zažijete pestrý program.
NA ČO SA U NÁS MÔŽETE TEŠIŤ?
Viac informácií
Ani sme sa nenazdali a kalendárny rok sa pomaly schyľuje k svojmu záveru. Novembrové dátumy už dýchajú predvianočnou atmosférou, ktorá naznačuje aj koncoročné odborné stretnutie organizované 1. AŠKOS v podobe Odbornej konferencie spojenej s oceňovaním zamestnancov v slávnostnej a predsviatočnej atmosfére. Rezervujte si termín 11. – 12. decembra 2024 už teraz.
Viac informácií
Milí členovia 1.AŠKOS,
na základe Plánu činnosti 1.AŠKOS na rok 2024 Vám dávame opätovne do pozornosti jednu z noviniek v činnosti našej Asociácie - tzv. kuchárske štúdia. Ide o školenia pre kuchárky a kuchárov, ktoré počas roka zabezpečujeme v spolupráci s partnermi našej Asociácie priebežne v jednotlivých regiónoch Slovenska. Tentokrát sme školenie pripravili pre našich členov v Košickom kraji.
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia,
dávame vám do pozornosti ponuku nášho partnera Gastro - Haal, ktorý vyrobil špeciálnu škrabku zemiakov. Chcete ju vyhrať pre vašu školskú jedáleň?
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
český výrobca konvektomatov, partner 1.AŠKOS RETIGO oslavuje 30 rokov! Oslávme to spolu a využite výhodnú akciu pri príležitosti tohto významného jubilea. Získajte nadštandardnú výbavu konvektomatov OrangePLUS v cene a k tomu 3-ročnú záruku ZDARMA!
Viac informácií
Vážené členky a členovia 1.AŠKOS,
z dôvodu pretrvávajúceho deficitu vyučených kuchárov v školskom stravovaní a s tým súvisiacich početných vašich požiadaviek o tento kurz sme pre vás opätovne pripravili stále viac aktuálny rekvalifikačný kurz kuchár, ktorý začíname v závere septembra 2024.
Ak máte ešte záujem prihlásiť sa na tento vzdelávací program, akreditovaný Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, ktorý zabezpečujeme v spolupráci s akreditovanou vzdelávacou inštitúciou - SOŠ gastronómie a služieb, so zvýhodnenou cenou pre našich členov, je potrebné zaslať záväznú prihlášku čo najskôr.
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
dávame vám do pozornosti zaujímavú ponuku nášho partnera – spoločnosti VIOLIFE PROFESSIONAL.
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia,
dávame vám do pozornosti ponuku nášho partnera GASTMA - spoľahlivá gastrotechnika. Nepremeškajte jedinečnú možnosť objednať si servisnú prehliadku Vašich gastro zariadení už za 40 € za zariadenie.
Viac informácií
Vážení členovia,
v rámci Plánu činnosti 1.AŠKOS na rok 2024 Vám dávame do pozornosti jednu z noviniek v činnosti 1.AŠKOS - školenia pre vedúce ŠJ a kuchárky – tzv. kuchárske štúdiá, ktoré počas roka zabezpečujeme v spolupráci s našimi partnermi priebežne v jednotlivých regiónoch Slovenska, tentokrát to bude Trenčiansky kraj - dňa 21. augusta 2024 v Trenčíne v Gastrocentre, Hviezdoslavova 201.
Viac informácií
Slovenský výrobca Gastro-Haal vyvinul nové výkonné škrabky zemiakov, ktoré jedinečne vynikajú najmä v jednej špeciálnej oblasti. Pridali takú špeciálnu funkciu, ktorú kuchári zhodnotili ako výnimočnú a úžasnú. Objavte v článku viac informácií...
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
dávame vám do pozornosti skvelé alternatívy potravín pri príprave stravy pre žiakov, u ktorých si zdravotný stav vyžaduje osobitné stravovanie.
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
dávame vám do pozornosti zaujímavú ponuku nášho partnera – spoločnosti ORIGINALE PRODUCTION.
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia,
dávame vám do pozornosti aktivity nášho partnera Jedálne.sk:
Viac informácií
Vážené kolegyne, kolegovia,
prichádza čas, kedy si budeme môcť na chvíľu oddýchnuť od každodenných pracovných povinností a prežiť sviatočné chvíle spokojnejšie a v harmónii so svojimi najbližšími.
Preto nám dovoľte, milí naši členovia, zaželať vám Veľkonočné sviatky plné pohody a dobrého zdravia, vzájomnej lásky a odpúšťania.
Vaša
Viac informácií
Veľká noc je za dverami, a my sme zvedaví, ako sa na ňu pripravujete, preto sme si pre Vás pripravili tematickú súťaž.
Viac informácií
Vážení členovia 1. AŠKOS,
dávame vám do pozornosti zaujímavé aktivity, ktoré organizujú Jedálne.sk https://www.jedalne.sk/
Viac informácií
Vážené členky a členovia 1.AŠKOS,
na základe početných požiadaviek z radov zamestnancov zariadení školského stravovania na Slovensku sme pre vás opätovne pripravili stále viac žiadaný rekvalifikačný kurz kuchár, ktorý začína 12. marca 2024.
Ak máte ešte záujem prihlásiť sa na tento vzdelávací program akreditovaný Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, ktorý zabezpečujeme v spolupráci s akreditovanou vzdelávacou inštitúciou - SOŠ gastronómie a služieb a so zvýhodnenou cenou pre našich členov, je potrebné zaslať nám záväznú prihlášku čo najskôr.
Viac informácií
Vážení členovia,
dovoľte nám informovať vás, že Prezídium 1.AŠKOS na svojom zasadnutí dňa 30.1.2024 schválilo okrem iného aj obsiahly materiál - Plán činnosti 1.AŠKOS na rok 2024, z ktorého vám dávame do pozornosti jednu z noviniek v činnosti 1.AŠKOS - školenia pre kuchárky – tzv. kuchárske štúdiá, ktoré budú v priebehu roka prebiehať priebežne v jednotlivých regiónoch Slovenska priamo v priestoroch školských kuchýň.
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia,
dávame Vám do pozornosti zaujímavú ponuku nášho partnera GASTMA - spoľahlivá gastrotechnika.
Nepremeškajte jedinečnú možnosť objednať si servisnú prehliadku Vašich gastro zariadení už za 25 € za zariadenie.
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia,
dávame Vám do pozornosti zaujímavú konferenciu nášho partnera.
Táto dvojdňová interaktívna konferencia je určená pre riaditeľov a zriaďovateľov škôl a pre všetkých, komu nie je ľahostajné, kam sa bude slovenské školské stravovanie ďalej uberať.
Viac informácií
Milí členovia našej Asociácie,
dovoľte nám pozvať vás na slávnostnú Mikulášsku a zároveň odbornú konferenciu Prvej asociácie školského stravovania na Slovensku spojenú s oceňovaním zamestnancov za prínosy v oblasti školského stravovania, ktorá sa uskutoční
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia,
dávame do pozornosti zaujímavú akciu, ktorú pre Vás a vaše kuchárky pripravil náš partner, spoločnosť Jedálne.sk, a to praktické kurzy varenia pre pracovníkov školského stravovania.
Viac informácií
Vážení zamestnanci zariadení školského stravovania na Slovensku,
ponúkame Vám opätovne možnosť absolvovať akreditovaný vzdelávací program – kuchár. Na základe ďalších požiadaviek sme tento kurz pre vás opäť pripravili v spolupráci s akreditovanou vzdelávacou inštitúciou - SOŠ gastronómie a služieb. Do pondelka 9.10.2023 máte poslednú možnosť odoslať svoje záväzné prihlášky. Zároveň prikladáme ponuku so zvýhodnenou cenou:
Viac informácií
Vážení členovia 1. AŠKOS,
dávame vám do pozornosti odbornú výstavu Jedáleň 21. storočia, ktorú organizuje spoločnosť Jedalne.sk v termíne 17.8 - 20.8. 2023 - Agrokomplex Nitra, pavilón B.
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
naša Asociácia v priebehu minulého a tohto kalendárneho roka oslovila viacerých kompetentných, napr. aktuálne úradujúcich ministrov, poslancov NR SR, a naposledy ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Ing. Petra Balíka, so žiadosťou o vyčlenenie finančných zdrojov EÚ na komplexnú rekonštrukciu a revitalizáciu zariadení školského stravovania na Slovensku. Požiadavky 1.AŠKOS boli podstatne rozsiahlejšie ako sa objavilo v podmienkach a možnostiach zverejnených výziev, avšak vítame každú možnosť čerpania finančných zdrojov na rozvoj a modernizáciu zariadení školského stravovania na Slovensku.
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
Radi by sme vám predstavili nášho nového partnera – spoločnosť VIOLIFE PROFESSIONAL.
VIOLIFE PROFESSIONAL je spoločnosť, ktorá je špecialistom na rastlinné alternatívy masla, smotany, tukov a syrov.
Viac informácií
Vážení členovia 1. AŠKOS,
rozširujeme ponuku činností našej Asociácie a budeme vám prinášať prehľad aktuálnych pracovných miest v oblasti školského stravovania a veríme, že Vám to pomôže pri personálnom zabezpečovaní na nový školský rok.
Či už ponúkate, alebo hľadáte prácu v oblasti školského stravovania, náš portál pracovných miest je tu práve pre vás.
Kto u nás nájde priestor?
Viac informácií
Milé školské jedálne,
len teraz máte možnosť získať osobný cukrársky kurz zameraný na francúzske dezerty od Lucky Gyenesovej, víťazky šou Pečie celé Slovensko!
Cukrársky kurz od Lucky je pripravený pre prvých 10 školských jedální, ktoré si v GASTRO-HAAL zakúpia konvektomat značky Retigo do konca AUGUSTA. Zistite viac v článku...
Viac informácií
Prajem dobrý deň,
vzhľadom na veľký záujem o simulovanú kontrolu v školskej jedálni ponúkam akciu na leto 2023, a to simulovanú kontrolu pre malé Materské školy max 4 triedne za zvýhodnenú cenu.
Viac informácií
„Viem byť k dispozícií komukoľvek a svoje skúsenosti a vedomosti rád posuniem ďalej“
Tomáš Meszároš, odborný zástupca za Bratislavský kraj, je majiteľom firmy Tomáš Meszároš-PINO s.r.o. a je vyučený kuchár.
Viac informácií
Prajem dobrý deň,
dovoľte, aby som Vám bližšie priblížila školenia pre zamestnancov školských jedální v oblasti hygieny a HACCP.
Jedným z faktorov pre správne fungovanie činností v prevádzke školského stravovacieho zariadenia, je pravidelné preškoľovanie zamestnancov v oblasti hygieny. A to hlavne u nových zamestnancov pri nástupe na pracovisko, kde sa vykonávajú epidemiologicky závažné činnosti, ale i u služobne zavedených zamestnancov, pre obnovenie vedomostí a vzdelávanie v oblasti novej legislatívy.
Viac informácií
Prajem dobrý deň,
dovoľte, aby som Vám priblížila svoju spoločnosť, ktorej hlavnou činnosťou je
KOMPLEXNÁ PORADENSKÁ ČINNOSŤ pre HYGIENU a HACCP
Pôsobnosť v celej SR
Volám sa Martina Bakošová a mám 20 ročné skúsenosti v oblasti hygieny potravín a vzdelávania zamestnancov v danej problematike. Keďže som pracovala ako vedúca oddelenia Hygieny detí a mládeže na RÚVZ so sídlom v Spišskej Novej Vsi a v súčasnosti pracujem ako externý hygienik vo verejnom sektore a školiteľ, chcem ponúknuť svoje skúsenosti z praxe a uľahčiť prácu v tak zložitej problematike.
Viac informácií
Milé školské jedálne, už 12. apríla sa s mnohými z vás vidíme na odbornom seminári 1.AŠKOS v Bratislave.
Radi by sme vás pozvali na náš stánok Gastro-Haal, na ktorom zažijete pestrý program!
NA ČO SA U NÁS MÔŽETE TEŠIŤ? Zistite viac v článku...
Viac informácií
Vážení členovia,
radi by sme Vám pripomenuli odborný seminár a Valné zhromaždenie 1.AŠKOS, ktoré sa uskutoční dňa:
12. apríla /streda/ 2023 so začiatkom o 10.00 hod.,
v konferenčnej miestnosti Centra vedecko-technických informácií SR (CVTI SR),
Lamačská cesta 8A, 840 05 Bratislava 1,
a zároveň Vám prinášame sľúbené organizačné informácie.
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
Prinášame vám spracované často kladené otázky a odpovede k poskytovaniu dotácií na stravu od 01.05.2023 s ktorými sa rodičia ako aj zriaďovatelia škôl obracajú na úrady práce a na Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR.
Viac informácií
Vážení zamestnanci školského stravovania na Slovensku,
srdečne vás pozývame na odborný seminár a Valné zhromaždenie Prvej asociácie školského stravovania, ktoré by ste si nemali nechať ujsť a ktoré sa uskutoční dňa
Viac informácií
Zapojte sa a získajte darček s prekvapením :)
Viac informácií
Máme pre vás užitočné riešenia, ako ušetriť, znížiť spotrebu a zvýšiť efektivitu práce pomocou gastro zariadení v prevádzkach. Zistite o tom viac...
Viac informácií
Pri objednávke gastro zariadení značky Gastro-Haal, získate pre svoju prevádzku ďalší gastro tovar v hodnote 100€ podľa vlastného výberu! Okrem darčekov vás čakajú aj MIMORIADNE ZĽAVY!
Zistite viac v článku...
Viac informácií
Už 29. novembra o 14:00hod v Gastro Štúdiu v Nových Zámkoch.
Profesionálni a obľúbení kuchári odovzdajú vašej školskej jedálni praktické vedomosti a zručnosti! Zistite viac v článku...
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
predstavujeme Vám zaujímavý program jesenných konferencií našich partnerov Jedálne.sk, ktorá je pre všetkých zúčastnených BEZPLATNÁ.
Viac informácií
Vážení zamestnanci zariadení školského stravovania na Slovensku,
ponúkame Vám opätovne možnosť absolvovať akreditovaný vzdelávací program – kuchár. Na základe ďalších požiadaviek sme tento kurz pre vás opäť pripravili v spolupráci s akreditovanou vzdelávacou inštitúciou - SOŠ gastronómie a služieb, ku ktorému zároveň prikladáme ponuku so zvýhodnenou cenou:
Viac informácií
Pozývame školské jedálne na jedinečný 30 minútový priamy prenos, kde vám profesionálni kuchári z Gastro-Haal pripravia praktické a moderné recepty v KONVEKTOMATE Retigo.
Zážitkový vzdelávací program bude zameraný na: Ryby, strukoviny a spotrebný kôš.
Získajte nové praktické skúsenosti a pýtajte sa počas prenosu v komentároch na všetko, čo ste zvedaví!
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
oznamujeme vám miesto konania školenia, ktoré zabezpečuje Prvá asociácia školského stravovania 1.AŠKOS v spolupráci so Stálym pracoviskom Úradu pre verejné obstarávanie v Banskej Bystrici na tému „Zmeny v zmysle novely zákona o verejnom obstarávaní - zákazka s nízkou hodnotou“.
Viac informácií
O správnom výbere gastro zariadení rozhoduje okrem rozpočtu aj počet stravníkov, typy pripravovaných jedál, veľkosť a možnosti kuchyne. Ktorý spotrebič je teda pre akú prevádzku vhodný? Prečítajte si naše najnovšie odporúčania a referencie z praxe:
Viac informácií
Vážení zamestnanci školského stravovania na Slovensku,
prinášame vám veľmi smutnú správu o úmrtí pani Martušky Hlavatej, mimoriadnej osobnosti slovenského školského stravovania, v ktorom bola aktívna viac ako 50 rokov.
Viac informácií
Aké sú najčastejšie servisné úkony, a prečo sú dôležité z pohľadu spotreby, výkonu a bezpečnosti?
Milé školské jedálne, letné prázdniny sú mimoriadne vhodným obdobím na to, aby sa na vašich kuchynských spotrebičoch vykonala profesionálna servisná údržba.
Viac informácií
Vážení zamestnanci zariadení školského stravovania na Slovensku,
dávame Vám do pozornosti, že dňa 15. júna 2022 Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovenku pripravuje na Námestí SNP v Bratislave veľké protestné zhromaždenie. Keďže u zamestnancov školstva pretrváva nespokojnosť so mzdovými podmienkami a nesúhlasia s nedostatočným financovaním školstva, sú ochotní za tieto požiadavky zabojovať.
Viac informácií
V mesiacoch MÁJ a JÚN budú vaše nákupy u nášho partnera Gastro-Haal zaradené do žrebovania o robotický vysávač v hodnote 300€!
Viac informácií
Vážené kolegyne, vážení kolegovia, zamestnanci slovenského školského stravovania.
Radi by sme Vás pozvali do našich radov (pokiaľ v nich ešte nie ste), a to do radov nezávislej a demokratickej profesijnej organizácie 1.AŠKOS.
Našim členom, vedúcim školských jedální a ďalším zamestnancom školského stravovania, ponúkame prístup k aktuálnym informáciám a dôležitým dokumentom zo všetkých oblastí školského stravovania a partnerský program s benefitmi. Vytvárame nekomerčné prostredie pre vzájomnú komunikáciu medzi štátnou správou, zriaďovateľmi, zariadeniami školského stravovania a ich stravníkmi v rámci celej Slovenskej republiky.
Viac informácií
Takmer každá školská jedáleň pozná veľkokapacitné ŠKRABKY ZEMIAKOV, a preto vám teraz ponúkame zaujímavú tipovačku! :) Čo myslíte, za aký čas očistí naša škrabka ŠKZ-25 25kg zemiakov?
3 správne tipy, ktoré vyžrebujeme získajú skvelé ceny!
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
pre tých z vás, ktorí nemali možnosť sledovať včera - utorok, 7. decembra o 14:00hod ONLINE varenie, ktoré bolo vysielané naživo, poskytujeme záznam, ktorý si môžete pozrieť v kľude a kedykoľvek.
Viac informácií
Už v utorok, 7. decembra o 14:00hod si môžete vzhliadnuť naše ONLINE varenie, ktoré budeme naživo vysielať priamo z nášho štúdia prostredníctvom Facebooku.
Viac informácií
Škrabka na zemiaky vám môže mimoriadne uľahčiť prácu už pri 50 a viac stravníkoch.
Stačí si vybrať tú správnu veľkosť a správnu značku. O značke hovoríme preto, lebo s každou škrabkou zemiakov sa pracuje v kuchyni inak, hoci sa zdá na prvý pohľad, že sú rovnaké.
Spôsob škrabania zemiakov, následné čistenie bubna, náročnosť manipulácie, servis či práve komponenty môžu byť tie, ktoré sa líšia od seba pri rôznych modeloch škrabiek. Tieto rozdiely vám však môžu výrazne ušetriť prácu, čas a financie.
Viac informácií
Milé školské jedálne, do vašej kuchyne teraz môžete získať slovenské gastro zariadenia ešte výhodnejšie. Gastro-Haal pre vás pripravil nasledovné ZĽAVY:
Viac informácií
Vážení členovia 1.AŠKOS,
viete čo máme v GASTRO-HAAL nové?
Po 28 rokoch úspešného etablovania nielen na slovenskom trhu, ale aj na medzinárodnom poli sme sa rozhodli pre novú vizuálnu identitu spoločnosti – nové logo. Zmeny pocítia aj školské jedálne :)
Viac informácií
Už dávno ste nemali v kuchyni servisného technika gastro zariadení?
Máte dokonca problémy so spotrebičmi?
V tejto súťaži môžete získať bezplatnú servisnú prehliadku, ktorá pozostáva z:
Viac informácií
Vážené členky a členovia 1.AŠKOS, radi by sme vám dali do pozornosti mimoriadne prospešný projekt, ktorého sa môže bezplatne zúčastniť aj Vaša školská jedáleň.
Ide o vzdelávacie podujatia, na ktorých sa nielenže varia a ochutnávajú moderné a svieže jedlá, ale prebieha zážitková výuka o tom, ako si v školskej jedálni viete zjednodušiť každodennú prácu. Staňte sa Vy aj Váš tím jednou z najefektívnejších školských jedální vo Vašom okolí.
Viac informácií
Vážení zamestnanci školského stravovania na Slovensku,
dávame Vám do pozornosti odborný seminár a Valné zhromaždenie Prvej asociácie školského stravovania, ktoré by ste si nemali nechať ujsť, a ktoré sa uskutoční
dňa 24.08.2021 so začiatkom o 10.00 hod. v kongresovej sále Okresného úradu v Banskej Bystrici.
Viac informácií
Srdečne pozývame vedúce ŠJ na výnimočný a bezplatný vzdelávací program:
Efektívne fungovanie profesionálnej kuchyne - zlepšite procesy vo vašej kuchyni.
Vzdelávanie sa po dlhom čase uskutoční prezenčnou formou a po programe Vás bude čakať voľný vstup na krásne kúpalisko, alebo v prípade zlého počasia Vám pripravíme náhradný program :)
Viac informáciíVážené členky a členovia 1.AŠKOS, aby ste lepšie spoznali svojich zástupcov, ktorí v našej Asociácii obhajujú Vaše záujmy, budeme Vám ich postupne predstavovať v krátkych medailónikoch. Začíname Trenčianskym krajom.
Viac informácií
Pozývame členov 1. AŠKOS na:
ZÁŽITKOVÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM NAŽIVO v ROZSAHU 40min
EFEKTÍVNE FUNGOVANIE PROFESIONÁLNEJ KUCHYNE
Viac informácií
Ako vám v školskej jedálni dokáže pomôcť multifunkčný krájač na zeleninu?
...plátky, vlnkovanie, strúhanie, rezance, kocky či hranolčeky rýchlo a bez námahy.
Krájač zeleniny typ CL50 je najobľúbenejší medzi kuchármi s výdajom od 50 – 400 porcií jedál denne. Za jeho pomoci dokážete nakrájať 150 až 500 kg za jednu hodinu!
Viac informácií
Pozývame členov 1. AŠKOS na:
ZÁŽITKOVÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM NAŽIVO v ROZSAHU 40min
EFEKTÍVNE FUNGOVANIE PROFESIONÁLNEJ KUCHYNE
Viac informácií
Milé školské jedálne, máme pre Vás dobrú správu.
Či ste dotácie na vybavenie kuchýň dostali, alebo nie, my stojíme pri Vás a chceme Vás podporiť!
Viac informáciíPozývame členov 1. AŠKOS na:
ZÁŽITKOVÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM NAŽIVO v ROZSAHU 40min
EFEKTÍVNE FUNGOVANIE PROFESIONÁLNEJ KUCHYNE
Viac informácií
Pozývame Vás na webinár s názvom
10+1 DÔVODOV PREČO INVESTOVAŤ DO MODERNEJ KUCHYNSKEJ TECHNOLÓGIE
Kedy? – 23.3.2021 od 13:00 hod.
Viac informáciíPozývame členov 1. AŠKOS na
ZÁŽITKOVÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM NAŽIVO v ROZSAHU 40min
EFEKTÍVNE FUNGOVANIE PROFESIONÁLNEJ KUCHYNE
Viac informácií
Vážení zamestnanci zariadení školského stravovania na Slovensku,
hlavným cieľom Prvej asociácie školského stravovania je pomáhať a hájiť záujmy zamestnancov zariadení školského stravovania na Slovensku a aktívne riešiť aktuálne témy v školskom stravovaní. Preto na základe požiadavky z radov našich členov - zamestnancov zariadení školského stravovania sme pre vás pripravili v spolupráci s akreditovanou vzdelávacou inštitúciou - SOŠ gastronómie a služieb rekvalifikačný kurz pre kuchárky, ku ktorému nájdete nižšie ponuku so zvýhodnenou cenou.
Viac informáciíVážení členovia 1.AŠKOS, srdečne vás pozývame na mimoriadne užitočný webinár, ktorý je pripravený iba pre vás.
Viac informáciíAk ste ešte neodoslali žiadosť o dotácie, radi Vám s tým pomôžeme do 28. februára.
Školským jedálňam následne držíme palce, a tým, čo dotácie získajú radi pomôžeme s výberom najvhodnejšieho gastro zariadenia a rýchlo vypracujeme aj potrebnú cenovú ponuku.
Viac informáciíVážené členky a členovia 1.AŠKOS,
takto pred rokom nikto z náš netušil, aký nepredstaviteľný rok máme pred sebou. Teraz už vieme, že hlavne „vďaka“ Corone bol veľmi zvláštny a mimoriadne náročný, a na socializáciu a ľudské kontakty či objatia veľmi chudobný, a preto aj veľmi ťažký.
Viac informácií
Milé členky a členovia 1.AŠKOS
Vieme, že tento rok bol mimoriadne náročný pre nás všetkých. Teraz ale máme pred dverami tie najkrajšie sviatky v roku, a preto nám dovoľte zaželať Vám príjemné a pokojne prežité Vianoce v kruhu Vašej rodiny a blízkych.
Prajeme Vám všetko dobré v Novom roku a veríme, že bude lepší a úspešnejší ako bol tento a že všetci doň vkročíme tou správnou nohou.
Ďakujeme Vám za priazeň a spoluprácu v tomto roku a veríme, že aj naďalej zostanete súčasťou našej Asociácie, pretože aj keď nikto nevie, čo nám prichádzajúci rok 2021 prinesie, spoločne to určite zvládneme. :)
Viac informácií
POZÝVAME exkluzívne členov 1.AŠKOS na:
ZÁŽITKOVÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM NAŽIVO V ROZSAHU 40min
EFEKTÍVNE FUNGOVANIE PROFESIONÁLNEJ KUCHYNE
Viac informácií
Je veľmi dôležité, aby ste sa v profesionálnej kuchyni správne starali o kuchynské spotrebiče - gastro zariadenia.
Máme pre Vás video pomôcky o dennej starostlivosti varných technológií.
Viac informáciís názvom „Realizácia Školského programu Ovocie, zelenina a mlieko do škôl v praxi"
znenie § 6, ods.8, NV č.195/2020 Z.z.
"Škola môže školské mliečne výrobky alebo školské ovocie a zeleninu zmluvným žiakom v rámci školského programu distribuovať spolu s jedlami poskytovanými v zariadení školského stravovania. Takto distribuované školské mliečne výrobky alebo školské ovocie a zelenina sa zmluvným žiakom neposkytujú v rámci školského stravovania."
Viac informáciíNapíšte nám ich a my Vám zabezpečíme fundované odpovede.
Pripravujeme pre Vás webinár, kde sa dozviete, ako správne realizovať programy Ovocie a mlieko do škôl.
Čo sa smie a čo nie? Ako to správne zariadiť v praxi? Kto to zaplatí?
Viac informáciíDEZINFLEX bezdotykové dávkovače dezinfekcie na ruky sú úspešným a najmä spoľahlivým riešením pre všetky miesta, kde je potrebné použiť dezinfekciu.
Ako nový slovenský výrobok zaujali reláciu "Svet technológií", ktorá sa odvysielala v televízii TA3.
V relácií ste sa okrem spôsobu výroby mohli dozvedieť, v čom spočíva ich mimoriadna odolnosť voči častému používaniu a ako funguje riadiaca jednotka vyvinutá na časté dávkovanie.
VIDEO REPORTÁŽ TA3 tu: https://gastrohaal.sk/udalosti/2020-09-29/inovativne-davkovace-dezinfekcie
Viac informáciíVážené členky a členovia I. AŠKOS veríme že Vám neuniklo, že pre Vás pripravujeme výnimočné podujatie. Odborný seminár a Valné zhromaždenie I.AŠKOS sa uskutoční dňa 20.08.2020 v zasadačke Mestského úradu, Námestie obetí komunizmu 1, 011 31 v Žiline. Vaša účasť je veľmi dôležitá, a preto predlžujeme termín registrácie do 18.8.2020. Zároveň dávame do pozornosti, že stále máte možnosť predkladať (zaslať mailom alebo predložiť priamo na VZ) návrhy kandidátov na pozíciu odborného zástupcu žilinského, banskobystrického, nitrianskeho, trenčianskeho a košického kraja.
Viac informácií
Slovenský výrobca radí...
Blíži sa začiatok školského roka a školské jedálne potrebujú mať kuchynské spotrebiče vo výbornom stave. Tým, že sa spotrebiče dlhšie nepoužívali (prázdniny, COVID-19), je potrebné skontrolovať ich stav. Aké úkony vykonávajú servisní technici, a ako to vplýva na bezpečnosť pri práci, na životnosť spotrebičov, na úsporu energií či na samotnú kvalitu pripravovaných pokrmov?
Viac informáciíRadi si čítate, čo Vaše kolegyne a kolegovia zažívajú a poučíte sa z ich príbehov? Potom je pre Vás ako vyšitá webová stránka plná takýchto príbehov.
Stránka nesie názov TÍM EXPERTOV, kde nájdete nespočetné množstvo otázok a príbehov zo školských jedální a ďalších stravovacích prevádzok.
Všetky tieto otázky a príbehy sú posudzované a rozuzlené expertmi na školské stravovanie, ktorí radia, čo v akej situácii robiť a svoje tvrdenia navyše podkladajú platnou legislatívou, ak taká existuje.
Aby ste získali do takejto webovej stránky prístup, je nutné sa zaregistrovať a prístup si objednať. Zvýhodnená cena pre členov I. AŠKOS je 29 €/rok.
Príbehmi a zodpovedanými otázkami to len začína.
Vyskúšajte... www.timexpertov.sk
Viac informáciíDňa 14.07.2020 sa uskutočnilo rokovanie I. AŠKOS s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom za prítomnosti prizvaných hostí z výboru pre vzdelávanie, vedu a šport NR SR.
Témou rokovania boli iniciatívne návrhy I. AŠKOS v oblasti podpory a rozvoja školského stravovania a partnerská spolupráca v presadzovaní strategických cieľov pre skvalitnenie výživy detí a žiakov v školách.
Viac informáciíPoradíme Vám s výberom.
Ak hľadáte umývačku riadu do Vašej školskej jedálne, prečítajte si v nasledujúcom článku rady & tipy, ako si vybrať tú správnu. Okrem iného sa dozviete, ako vyťažiť z umývačky riadu maximum, t.j. mať dokonale čistý riad a popritom ušetriť za energie.
Viac informáciíAko sa hovorí: „Opakovanie je matka múdrosti“, a preto milé kolegyne a kolegovia radi by sme upriamili Vašu pozornosť na skôr zverejnené, ale stále aktuálne články na našej stránke.
Viac informáciíVážené členky a členovia I.AŠKOS,
z dôvodu rozdielnych názorov na nutnosť vypracovania krízového plánu ako súčasti dodatku k už schválenému prevádzkovému poriadku zariadenia školského stravovania I.AŠKOS oslovila Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky s požiadavkou stanoviska k predmetnej nejasnosti. Uvedené stanovisko ÚVZ SR Vám dnes prinášame v ktorom sa uvádza, že povinnosť pre prevádzkovateľa školského stravovacieho zariadenia vypracovať krízový plán zostáva zachovaná.
Viac informácií
HĽADÁTE DLHODOBÉ, SPOĽAHLIVÉ A BEZPEČNÉ RIEŠENIE?
Novým slovenským pomocníkom sú DEZINFLEX Bezdotykové dávkovače dezinfekcie na ruky!
Hygienické nariadenia a samotné návyky na potrebu dezinfekcie rúk sa stávajú nutnou súčasťou našich každodenných činností.
Hľadali sme pre vás dlhodobé, úsporné a kvalitné riešenie pre účinnú dezinfekciu rúk.
Viac informáciíŠkody na potravinách a stravovanie v čase mimoriadnej situácie „CORONA“
Vážené členky a členovia I. AŠKOS, ak sledujete našu stránku pozorne, určite ste už postrehli, že pre Vás pripravujeme novinku v podobe webinára. Prostredníctvom webinára Vám ponúkame výklad dokumentu Škody na potravinách a stravovanie v čase mimoriadnej situácie „CORONA“ odborníkmi I.AŠKOS s doplnením ďalších potrebných materiálov ako sú Dodatok k prevádzkovému poriadku a Krízový plán, a ďalších aktuálnych informácií. Tento webinár bude poskytnutý pre členov I.AŠKOS zdarma a pre nečlenov spoplatnený sumou 10 € s DPH. (nečlen I.AŠKOS môže objednať tu)
Za pomoci webinára dostanete odpovede na otázky, ktoré Vás zaujímajú. Ako Vám to zabezpečíme? Predsa jednoducho! V sekcii diskusia (klik) je pre Vás vytvorený priestor, kde môžete už teraz klásť otázky. Na tieto otázky, ale aj mnohé iné dostanete odpoveď dňa 27.5.2020 o 10:00 hod., kedy bude tento webinár prebiehať.
Tešíme sa na online stretnutie s Vami :)
I.AŠKOS
Viac informácií(odporúčania a VZORY pre školské jedálne)
Vážené členky a členovia I.AŠKOS, mimoriadna situácia súvisiaca s koronavírusom spôsobujúcim ochorenie COVID – 19 prináša nepredvídané situácie s ktorými sa musíme vysporiadať. Tím odborníkov I. AŠKOS na základe poznatkov aplikačnej praxe a dokumentov ÚVZ SR, MŠVVaŠ SR a MPSVaR SR vypracoval dokument s názvom Škody na potravinách a stravovanie v čase mimoriadnej situácie „CORONA“.
Viac informáciíDňa 30.4. bolo v zbierke zákonov zverejnené
NARIADENIE VLÁDY č. 103 Slovenskej republiky z 28. apríla 2020
o niektorých opatreniach v oblasti dotácií v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 ktoré sa týka sa dotácií na stravovanie (https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/103/20200430).
Toto nariadenie vlády ustanovuje na obdobie v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 (ďalej len „krízová situácia“) a na ďalšie obdobie bezprostredne nasledujúce po skončení krízovej situácie niektoré opatrenia v oblasti dotácií v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Bližšie informácie, ktoré sa týkajú školského stravovania konkrétne a spôsob aplikácie týchto opatrení Vám prinesieme v nasledujúcich dňoch.
Viac informácií
Vážené členky a členovia I.AŠKOS,
mnohí z Vás máte problém s prihlásením a tento problém dlhý čas neriešite. Medzitým prichádzate o cenné rady a informácie, na ktoré máte ako členky a členovia I. AŠKOS nárok. Prinášame Vám postupy a rady ako problémy s prihlásením zvládnuť a vyriešiť.
Viac informáciíVážené kolegyne, kolegovia,
blížia sa Veľkonočné sviatky a my Vám prajeme pohodu a vzájomnú lásku. Zároveň Vás však chceme ubezpečiť, že aj v tomto období evidujeme Vaše požiadavky, problémy a prekážky s ktorými sa stretávate v posledných dňoch a týždňoch pri výkone svojej práce v zariadeniach školského stravovania. V tomto duchu rokujeme a oslovujeme kompetentných a príslušné inštitúcie k riešeniu jednotlivých problémov. Jedným z nich je napr. likvidácia škôd na potravinových zásobách spôsobených uzatvorením stravovacích prevádzok v školách z dôvodu epidémie. I.AŠKOS venuje týmto aktuálnym témam plnú pozornosť a o výsledku, alebo prípadných nových možnostiach riešenia Vás budeme na našej stránke bezodkladne informovať.
Odporúčame Vám preto oddýchnuť si počas týchto sviatkov od každodenných starostí a prežiť túto Veľkú noc aj napriek mimoriadnym podmienkam spokojne a hodnotne, hlavne vo vzťahu k svojim najbližším.
Želáme Vám prežitie krásnych a pokojných chvíľ v rodinnom kruhu.
S úctou
Viac informácií
Vážené členky a členovia I.AŠKOS,
Na základe odporúčaní MZ SR a Ústredného krízového štábu ÚVZ SR o potrebe zvážiť účasť na hromadných podujatiach v súvislosti s koronavírusom COVID-19 Vám oznamujeme, že termín Valného zhromaždenia Prvej asociácie školského stravovania, ktoré bolo naplánované na 11.3.2020 v Žiline sa odkladá.
Náhradný termín Valného zhromaždenia Vám včas oznámime.
Ďakujeme za pochopenie a prajeme pevné zdravie.
Viac informáciíVážení priatelia Prvej asociácie školského stravovania,
všimli ste si, že už nejaký čas sme aktívni aj na sociálnych sieťach?
Naše informácie a články Vám chceme ponúknuť aj takýmito cestami.
Viac informáciíUž koncom minulého roka Prezídium Asociácie na svojom zasadnutí pripravilo plán činnosti a aktivít I. AŠKOS na rok 2020, kde sme sa snažili zakomponovať mnoho kvalitných aktivít a činností.
Viac informáciíMeranie, overenie, justovanie, kalibrácia a ešte veľa ďalších výrazov Vám vedúcim školských jedální pridáva vrásky na čele. Z toho dôvodu sme sa rozhodli poskytnúť kompletný dokument, ktorý všetky tieto problémy vyrieši. Je ním Metrologický poriadok, ako odporúčací VZOR pre školské jedálne.
Viac informáciíVážené členky a členovia I.AŠKOS, na mimoriadnom Valnom zhromaždení I. AŠKOS sme Vám prisľúbili spracovanie a bezplatné poskytnutie odporúčaného vzoru Smernice VO potravinových komodít pre zariadenia školského stravovania.
Viac informáciíChcete získať trvalý prístup k informáciám z oblasti školského stravovania
a využívať aj veľa ďalších výhod?
Staňte sa partnerom I. AŠKOS!
Viac informáciíVýzva pre záujemcov o Aplikáciu zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSV a R SR – „Dokumentácia a bónusové prílohy"
Viac informáciíNie ste u nás prihlásený/á?
Zaregistrujte sa