Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom AŠKOS . Zaregistrujte sa

Správy

Všetky informácie na jednom mieste a prehľadne sprístupnené.

Tu pre Vás pravidelne publikujeme články písané odborníkmi v obore na dôležité a aktuálne témy, ktorá Vás zaujímajú. Nezabúdame ani na problémy, o ktorých sa často diskutuje alebo v nich máte určité nejasnosti.

Zároveň sme tu vytvorili bezpečný interný priestor pre členov AŠKOS, kde hľadáme riešia problémov, ktorým je potrebné sa venovať v uzavretej členskej skupine bez prítomnosti širokej verejnosti.

Pod článkami nájdete priestor na otázky, ktoré monitorujú naši odborníci. Ak niečo potrebujete ozrejmiť, neváhajte sa opýtať.

Vyhlásenie Prvej asociácie školského stravovania na Slovensku

231 | utorok, 19. novembra 2019

Prvá asociácia školského stravovania – I. AŠKOS zverejňuje svoje vyhlásenie k zavádzajúcim článkom, ktoré sa v ostatnom čase objavili v médiách.

Viac informácií

ORGANIZÁCIA REŽIMU PRÁCE ZAMESTNANCOV ŠKOLSKEJ JEDÁLNE a ODHLASOVANIE ZO STRAVOVANIA

761 | pondelok, 18. novembra 2019

režim prác v školskej jedálni pre stravovanie detí v materskej škole a žiakov v základnej škole - modelový prípad

Viac informácií

Zoznámte sa s novými FLEXI normami

383 | piatok, 8. novembra 2019

Rezort školstva zverejnil Materiálno - spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie v kontexte Flexi zásad pre zostavovanie jedálnych lístkov (Flexi MSN).

Overovacím procesom FLEXI školského stravovania je poverená Prvá asociácia školského stravovania.

Viac informácií

Smernica pre verejné obstarávanie potravín v zariadeniach školského stravovania 2019

pondelok, 18. novembra 2019

Vážené členky a členovia I.AŠKOS, na mimoriadnom Valnom zhromaždení I. AŠKOS sme Vám prisľúbili spracovanie a bezplatné poskytnutie odporúčaného vzoru Smernice VO potravinových komodít pre zariadenia školského stravovania.

Viac informácií

Staňte sa PARTNEROM I. AŠKOS

streda, 11. septembra 2019

Chcete získať trvalý prístup k informáciám z oblasti školského stravovania 
a využívať aj veľa ďalších výhod?

Staňte sa partnerom I. AŠKOS!

Viac informácií

Dokumentácia AŠKOS - zmena ceny

pondelok, 2. septembra 2019

Výzva pre záujemcov o Aplikáciu zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSV a R SR – „Dokumentácia a bónusové prílohy"

Viac informácií

Rezort školstva vypracoval moderné zásady Flexi stravovania v školských jedálňach

549 | nedeľa, 20. októbra 2019

Znižovanie podielu živočíšnych zdrojov bielkovín a tukov i zvyšovanie podielu čerstvej zeleniny a ovocia od regionálnych dodávateľov.
To sú hlavné zásady zmien, ktoré v oblasti školského stravovania pripravilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Viac informácií

Dovidenia rezne alebo Startup Modrej planéty

395 | štvrtok, 3. októbra 2019

Pri príležitosti Svetového dňa výživy si Vás dovoľujeme informovať, že Prvá Asociácia školského stravovania spúšťa projekt pre všetkých, ktorým na stravovaní detí a žiakov v školách záleží, s názvom Dovidenia rezne alebo Startup Modrej planéty.

FAO - Výživa ľudí a starostlivosť o planétu prostredníctvom udržateľnej zdravej výživy pre všetkých

Svetový deň potravín sa oslavuje 16. októbra 2019 a vyzýva na prijatie opatrení naprieč odvetviami, aby sa udržateľná zdravá strava stala dostupnou, a dostupnou pre všetkých. Svetového dňa potravín sa zúčastňuje až 150 krajín sveta, vďaka čomu je jedným z najslávnejších dní v kalendári OSN.

Viac informácií

Nová platová tabuľka od 1.1.2020

981 | štvrtok, 19. septembra 2019

Vážení členovia I. AŠKOS,  prinášame Vám ako prví novú Platovú tabuľku, ktorá by mala platiť od 01.01.2020.

Viac informácií

Zmeny označovania pôvodu mäsa aj v jedálnych lístkoch školských jedální

611 | streda, 18. septembra 2019

Zdroj: Prevzaté z agentúrnych správ

Ing. Silvia Tokárová

 

Stravovacie zariadenia budú musieť od 1. decembra 2019 uvádzať pôvod mäsa, z ktorého pripravili pokrm pre spotrebiteľa.

Vyplýva to z novely zákona o potravinách, ktorú vo štvrtok schválil parlament.

Viac informácií

Vysledovateľnosť potravín

344 | piatok, 6. septembra 2019

Tím expertov

Vysledovateľnosť potravín je veľmi dôležitá.

Viete, čo všetko môže vysledovateľnosť potravín ovplyvniť a ako eliminuje zdravotné riziká vo vašej stravovacej prevádzke?

Viac informácií

Radíme Vám v aplikácii obedov zadarmo

571 | pondelok, 2. septembra 2019

Vážené členky, vážení členovia I.AŠKOS,

Stojíme na prahu nového školského roka,  školského roka ktorý bude pre školské stravovanie z dôvodu aplikácie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa v praxi, tzv. obedov zadarmo,  pravdepodobne náročnejší ako tie predošlé.

 

Viac informácií

Dokumentácia AŠKOS - zmena ceny

722 | pondelok, 2. septembra 2019

Výzva pre záujemcov o Aplikáciu zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSV a R SR – „Dokumentácia a bónusové prílohy"

Viac informácií

Valné zhromaždenie - Vaša účasť je dôležitá

328 | piatok, 9. augusta 2019

Pozývame Vás na zasadnutie Valného zhromaždenia Prvej Asociácie školského stravovania I. AŠKOS. Vaša účasť je  dôležitá z dôvodu schvaľovania základných dokumentov I. AŠKOS.

Viac informácií

Máme pre Vás aktualizovanú verziu Dokumentácie - vzor VZN

431 | štvrtok, 8. augusta 2019

Vážení členovia,

dovoľujeme si Vám oznámiť, že v súvislosti S Dokumentáciou I. AŠKOS a jej bónusovými prílohami vstúpilo do platnosti ustanovenie § 142a zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) v znení neskorších predpisov.

Viac informácií

Pedagogicko-organizačné pokyny MŠVV a Š SR na školský rok 2019-2020

479 | pondelok, 22. júla 2019

Viete ako upravujú školské stravovanie Pedagogicko-organizačné pokyny MŠVV a Š SR na školský rok 2019-2020 ale  najmä spoluprácu riaditeľa školy s vedúcou zariadenia školského stravovania ?

Viac informácií

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásenie?

Registrácia

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >