Máme pre Vás novú pracovnú ponuku

Hľadáte prácu v kuchyni alebo školskej jedálni? 

Pozrite sa do našej ponuky v sekcii Kariéra.

Aktuálne ponúkame 4 pracovné miesta.

Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Ste pripravení na zahájenie nového školského roka 2023/24? Máme pre vás niekoľko tipov, rád a informácií !

Milí naši členovia,

 

veríme, že ste po dovolenke oddýchnutí a plní sily, pretože posledné dni prázdnin prešli ako voda a do lavíc opäť zasadnú žiaci, naši potencionálni stravníci. Aby ste na začiatok nového školského roka boli dobre pripravení a nič neopomenuli, radi by sme vám pomohli tým, že vám dnes prinášame aktuálne informácie a praktické rady pre dobrý štart.

Pri tejto príležitosti vám dávame do pozornosti pripravovaný WEBINÁR ministerstva školstva k Materiálno – spotrebným normám a receptúram pre diétne stravovanie 2023 (platnosť od 1.9.2023), ktorý sa bude konať:

 

ObrázokE

6. 9. 2023 | 14:00 - 15:30

a

7. 9. 2023 | 14:00 - 15:30

 

formou online (MS TEAMS).

 

Pre koho je webinár určený: vedúce a pracovníci školských jedální, zriaďovatelia škôl (kraj, mesto, obec), vedenie škôl, tvorcovia politík v oblasti verejného stravovania.

Prečo by ste sa mali zúčastniť: na webinári sa dozviete ako implementovať Materiálno – spotrebné normy a receptúry pre diétne stravovanie 2023 do praxe. Cieľom webinára je zodpovedať Vaše otázky týkajúce sa diétneho stravovania.

Prihlásenie na webinár: na webinár sa prihlasujte cez odkaz, ktorý vám bude zaslaný z úrovne príslušného RÚŠS, prípadne kontaktujte metodika pre školské stravovanie RÚŠS vo svojom kraji.

Program webinára:

14:00 - 14:10 Privítanie, úvod do témy

Mikuláš Prokop, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, sekcia predprimárneho a základného vzdelávania – školské stravovanie

14:10 - 14:30 Materiálno – spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie 2023 – odporúčania do praxe - PaedDr. Mária Vasilíková, RUSS-KE metodik ŠJ a ŠZ, nutričný terapeut

  • dodržiavanie hlavných zásad pri príprave liečebnej výživy v školskom stravovaní,
  • praktické rady a skúsenosti.

14:30 - 15:30 Odpovede na otázky

 

 

 

Dávame vám do pozornosti aj ďalšiu informáciu súvisiacu s otvorením nového školského roka, zverejnenú na stránke minedu:

Zelená otvoreným školám     

ZVEREJNENÉ 28.8.2023

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vzhľadom na aktuálny stav epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a rozhodnutie ministra č. 2023/13765:1-A1810, ktoré je účinné od 1. septembra 2023 ruší všetky opatrenia v školách a školských zariadeniach.

Napriek zrušeným opatreniam v súvislosti s ochorením COVID-19 aj naďalej odporúčame dodržiavať preventívne opatrenia v školskom prostredí.

V prípade otázok k zrušeným opatreniam v súvislosti s ochorením COVID-19, nás môžete naďalej kontaktovať prostredníctvom e-mailu: covid19@minedu.sk.                                                                                    

Zdroj: https://www.minedu.sk/zelena-otvorenym-skolam/

Zároveň ako pomôcku, by sme vám radi poskytli zhrnutie nevyhnutných povinností súvisiacich s opätovným otvorením školského roka. Skúste skontrolovať, či ste nič neopomenuli:

  1. Dôkladná dezinfekcia, deratizácia a dezinsekcia kuchyne, jedálne, všetkých skladových priestorov, šatní zamestnancov, sociálnych zariadení a kancelárskych priestorov, a evidencia daných úkonov do HACCP.

  1. Doplnenie a kontrola prevádzkového poriadku a dokumentácie HACCP. Nezabudnúť v prevádzkovom poriadku zapracovať ošetrenie napríklad novej diéty, stravovania cudzích stravníkov, dôchodcov, či donášku vlastnej stravy. V prípade potreby konzultácia, alebo schválenie príslušným RÚVZ.

  1. Samotná kontrola kuchyne a to všetkých kuchynských spotrebičov a gastrozariadení (ÚDRŽBA / OPRAVA / DIAGNOSTIKA), ciachovanie váh a správnosť - kalibrácia meradiel (Zákon č. 157/2018 Z. z. o metrológii). Netreba zabudnúť na samotné označenie všetkých priestorov v kuchyni.

  1. Zamestnanci - vstupná zdravotná prehliadka (pri nových zamestnancoch), kontrola a aktualizácia pracovných náplní zamestnancov, platnosť zdravotných preukazov zamestnancov pre prácu v potravinárstve, pridelenie OPP a zapísanie do osobných kariet zamestnancov, školenie BOZP, prípadne aj poučenie HACCP pre nových zamestnancov, autorizované zaškolenie pre prácu na gastro zariadeniach.

  1. Príprava jedálnych lístkov na obdobie 1 mesiaca so zreteľom na dodržiavanie princípov pri zostavovaní jedálnych lístkov, následné zabezpečenie surovín a objednanie v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní - zákon č. 343/2015 Z. z s účinnosťou od 31.03.2022.

  1. Zverejnenie jedálnych lístkov v priestoroch jedálne a školy, webovej stránke školy, či iných komunikačných médiách, kontrola aktualizácia obsahu samotnej webovej stránky v sekcii jedáleň.

  1. Stravníci - evidencia nových zápisných lístkov stravníka, poprípade iných potvrdení, ako žiadosti rodičov k priznaniu dotácie na stravu, prípadne potvrdenia od ošetrujúceho lekára špecialistu k poskytovaniu diétnej stravy. Následne pripísanie platieb jednotlivým stravníkom za stravné, vystavenie a pridelenie čipu/ident. média stravníkovi, a konečné prihlásenie na stravu stravníka po splnení vyššie spomínaných podmienok.

 

 

Milí naši členovia, na záver vám prajeme pohodový a bezstresový štart do nového školského roka 2023/24, harmóniu v duši a úsmev na tvári, a vždy len spokojných a vďačných stravníkov 😊

 

"Niet úprimnejšej lásky ako je láska k jedlu"

George Bernard Shaw
 

Vaša

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >