Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Viete ako správne vyplniť výkaz č.17 - 01?

VÝKAZ ŠKOL (MŠVVŠ SR) 17 - 01

O ZARIADENÍ ŠKOLSKÉHO STRAVOVANIA

Všeobecné zásady, spôsob predkladania, vyplňovania a spracovania výkazu, vyplňovanie identifikačnej časti výkazu a číselníky sú uvedené vo Všeobecných pokynoch pre vyplňovanie štatistických výkazov rezortu MŠVVaŠ SR. Všeobecné pokyny sú prístupné na:

fingers-note-report-journalist-filling

https://www.cvtisr.sk/cvti-sr-vedecka-kniznica/informacie-o-skolstve/zber-udajov/vykazy-typu-skol-msvvs-sr/skolmsvvs-sr-17-01.html?page_id=10004.

Na webovej stránke sú pre Vašu potrebu taktiež prístupné vzor výkazu (vo formáte PDF) : https://www.cvtisr.sk/buxus/docs//JC/VYKAZY/FORMULAR/sv17_01.pdf

a metodický pokyn k výkazu (vo formáte WORD a PDF) : https://www.cvtisr.sk/buxus/docs//JC/VYKAZY/POKYNY/smer17.pdf, ktoré sa každoročne aktualizujú v priebehu mája až júla pre nasledujúci rok.

  1. Vykazujúce jednotky - zariadenia školského stravovania - vyplnia údaje za sledovaný rok (obdobie od 1.1. do 31.12.) prostredníctvom WEB aplikácie https://v17.svsbb.sk/, ktorá bude spustená 5.1.2021 a vytlačený protokol doručia 1-x príslušnému OŠ OÚ v termíne uvedenom na výkaze (do 20.1.2020). Upozornenie: s ohľadom na situáciu s CORONOU sa mení termín spracovania resp. doručenia výkazu do 26.1.2021.
    S ohľadom na prácu z domu (Home Office), v prípade Vašich dotazov kontakt :

Jana Čabalová, e-mail: jana.cabalova@cvtisr.sk, tel.: 02/69 295 621.

 

 

  1. Výkaz vypĺňajú všetky stravovacie zariadenia, ktoré poskytujú stravovacie služby pre deti MŠ, žiakov ZŠ, študentov stredných škôl a školských zariadení (okrem vysokoškolských jedální, ktoré vyplnia samostatný výkaz Škol (MŠVVŠ SR) 16 – 01).

  1. Výkaz nevypĺňajú školy pri nemocniciach, liečebniach a ozdravovniach, školy v prírode.

  1. Pri stravovaní v závode verejného stravovania sa vyplnia údaje len za stravníkov škôl a školských zariadení, ktorí sa v závode stravujú.

  1. Poverený zamestnanec OŠ OÚ musí zabezpečiť údaje aj za zariadenie školského stravovania, ktoré zaniklo alebo mu bola pozastavená činnosť počas sledovaného kalendárneho roka. Údaje sa vykazujú za tú časť roka, počas ktorej bolo zariadenie v prevádzke.

Zmeny oproti minulému roku:

Identifikačná časť:

Stanovené finančné pásmo – vyplní sa číselný kód od 1 do 3. Číselné kódy 1 až 3 určujú finančné pásma v súlade s § 140 ods. 13 a § 141 ods. 9 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Odôvodnenie:

Ministerstvo školstva vydalo s účinnosťou od 1. 9. 2019 nové finančné pásma určujúce rozpätie nákladov (rozpätie 1 až 3) na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov. 

Oddiel III. Dopĺňajúce ukazovatele:

riadok 0302 - uvediete celkové príjmy v eurách (na 2 desatinné miesta - centy) za stravné detí a žiakov

riadok 0304 - uvediete čerpanie dotácie zo ŠR v eurách (na 2 desatinné miesta – centy) za deti materskej školy podľa osobitného predpisu (zákona č. 544/2010 Z. z.) – deti v poslednom ročníku MŠ alebo deti žijúce v domácnostiach, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.

riadok 0305 - uvediete čerpanie dotácie zo ŠR v eurách (na 2 desatinné miesta – centy) za žiakov základnej školy podľa osobitného predpisu (zákona č. 544/2010 Z. z.)

riadok 0306 - uvediete iné príjmy za stravné (napr. od obce, VÚC, občianskeho združenia, športového klubu a pod.), ktoré platia stravné za deti a žiakov, napr. v rámci tzv. sociálnej výpomoci nad rámec osobitného predpisu alebo v rámci sponzorských darov.

riadok 0307 - uvediete príjmy v eurách (na 2 desatinné miesta - centy) od dospelých stravníkov (zamestnanci, dôchodcovia, iní stravníci a pod.). Hodnota jedla pre dospelého stravníka  sa skladá z ceny za potraviny a režijných nákladov t.j. celkové náklady na jedno jedlo.

riadok 0308 - uvediete príjmy v eurách (na 2 desatinné miesta - centy) za stravné cudzích stravníkov (osôb, ktoré nie sú zamestnancami v školstve).

riadok 0309 – uvediete priemerný počet stravníkov za rok, ktorí sú evidovaní ako deti/žiaci v hmotnej núdzi. Neuvádzajte všetkých stravníkov, ktorí čerpajú dotáciu zo ŠR. Pre porovnanie s minulými rokmi: sú to stravníci, ktorí pred zavedením dotácie zo ŠR dostávali príspevok - zľavu na stravné z ÚPSVaR.

KONTROLY

ak R0101 > 0 potom R0307 > 0 a naopak

ak R0112 > 0 potom R0308 > 0 a naopak

R0308 £ R0307

ak R0101 = R0112 potom R 0307 = R0308

ak R0101 > R0112 potom R 0307 > R0308

R0302 = R0303 + R0304 + R0305+ R0306

R0316 = R0301 + R0302 + ...+ R0308

 

Metodický pokyn  pre vyplňovanie štatistického výkazu o zariadení školského stravovania

Metodický pokyn pre vyplňovanie štatistického výkazu o zariadení školského stravovania

 

Vaša

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >