Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Usmernenie k organizácii a podmienkam výchovy a vzdelávania v MŠ, ZŠ, ŠKD, ZUŠ, CVČ a v JŠ

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na stránke minedu.sk zverejnilo dokumenty, ktorých cieľom je stanovenie základných podmienok MŠ, ZŠ, ŠKD, ZUŠ, CVČ a zariadení po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní.

V dokumente sú uvedené aj usmernenia vzťahujúce sa na stravovanie.

shutterstock_80322157_0

Stravovanie v materských školách

  • Podľa miestnych podmienok, množstva študentov a personálu je možné zvažovať jednu z nasledujúcich možností:

          § Štandardným spôsobom, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel

              · odporúčame zabezpečiť stravovanie tak, aby sa triedy nepremiešavali.

              · podľa možností stravovanie po triedach a nepremiešavať so stravníkmi mimo        

              materskej školy

          § V priestoroch triedy, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel:

             · odporúčame stravovanie v miestnosti, kde sa trieda zdržuje počas dňa.

           · obmedzenia času pri vydávaní stravy, ktoré sú platné v bežnej prevádzke nie je potrebné dodržiavať vzhľadom na komplikovanejší výdaj stravy počas tohto režimu.

  • Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si samé jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory.
  • Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.
  • Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

Ďalšie a podrobnejšie usmernenia a odporúčania nájdete po kliknutí na link: https://www.minedu.sk/data/att/16966.pdf

Stravovanie v základných školách

  • Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov, zamestnancov a personálu odporúčame stravovanie obvyklým spôsobom, najlepšie tak, aby sa triedy nepremiešavali.
  • Obmedziť stravovanie len na žiakov, zamestnancov školy bez stravovania cudzích stravníkov. V prípade cudzích osôb zriadiť výdajne okienko, aby neprišlo k premiešavaniu so žiakmi a zamestnancami školy.
  •  Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si jedlo a pitie samé nedokladajú a neberú si ani príbory.
  •  Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.
  •  Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

Ďalšie a podrobnejšie usmernenia a odporúčania nájdete po kliknutí na link:

https://www.minedu.sk/data/att/17008.pdf

 

Vaša 

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >