Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa
Prinášame Vám najnovšie informácie k pracovno-právnym vzťahom a možnosti riešenia skladových zásob v súvislosti s opatreniami prijatými 12. marca 2020.
Usmernenie MŠVVaŠ SR
V nadväznosti na ďalšie prijaté opatrenia Ústredným krízovým štábom SR a ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR o prerušení vyučovania na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020, uvádzame nasledovné.
Ide o prerušenie vyučovania na školách a školských zariadeniach
od 16. marca do 27. marca 2020 z dôvodu preventívnych opatrení rezortu školstva na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19.
Nejde o karanténne opatrenie nariadené príslušným orgánom verejného zdravotníctva ani o obdobie školských prázdnin.
Ako má postupovať zamestnávateľ s nepedagogickými zamestnancami t.j. s vedúcimi ŠJ, kuchárkami a pomocnými silami v takomto prípade?
Vzhľadom na prerušenie vyučovania v školách a školských zariadeniach zamestnávateľ môže umožniť zamestnancom:
Čo je práca z domu (tzv. Home Office)?
Pokiaľ sa tak dohodne zamestnávateľ môže vedúca školskej jedálne vykonávať všetky administratívne práce z domu alebo
Čo je osobitný režim práce v obmedzenom rozsahu?
Ak sa zamestnávateľ dohodne so zamestnancami školskej jedálne na osobitnom režime výkonu práce na pracovisku v obmedzenom rozsahu, tak aby sa na pracovisku nezdržiaval väčší počet zamestnancov, v takom prípade môže nariadiť kuchárkam dezinfekčné práce napr. 2x v týždni po jednej hodine na pracovisku.
Podľa usmernenia MŠVVaŠ SR uvádzame tri možné varianty riešenia súčasnej situácie, ktoré je potrebné uspôsobiť podľa vlastných podmienok zamestnávateľa.
Čo v prípade ak sa so zamestnancom nie je možné dohodnúť a nie je možné mu prácu prideľovať podľa pracovnej zmluvy?
Ide o „inú“ prekážku v práci na strane zamestnávateľa. Podľa § 142 ods. 3 Zákonníka práce „Ak nemohol zamestnanec vykonávať prácu pre iné prekážky na strane zamestnávateľa, ako sú uvedené v odsekoch 1 a 2, zamestnávateľ mu poskytne
náhradu mzdy v sume jeho priemerného zárobku.“
Ak riaditeľ nariadi napríklad vedúcej ŠJ alebo kuchárke v niektoré dni prácu v škole (ako je uvedené vyššie), má sa za to, že títo zamestnanci boli v práci celý deň, a teda prináleží im
plat za odpracovaný deň.
Podľa § 142 ods. 4 Zákonníka práce
„Ak zamestnávateľ vymedzil v písomnej dohode so zástupcami zamestnancov vážne prevádzkové dôvody, pre ktoré zamestnávateľ nemôže zamestnancovi prideľovať prácu, ide o prekážku v práci na strane zamestnávateľa, pri ktorej patrí zamestnancovi náhrada mzdy
v sume určenej dohodou najmenej 60 % jeho priemerného zárobku. Dohodu podľa prvej vety nemožno nahradiť rozhodnutím zamestnávateľa.“
Ak zamestnanec školy alebo školského zariadenia počas vykonávania práce z domu prejaví príznaky ochorenia COVID-19, zamestnanec je povinný postupovať podľa pokynov orgánu verejného zdravotníctva, t. j. prestane vykonávať prácu z domu z dôvodu, že ochorel a ide o dočasnú pracovnú neschopnosť, pri ktorej mu vznikne nárok na náhradu príjmu od zamestnávateľa počas prvých 10 dní podľa § 4 zákona č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a od 11. dňa nárok na nemocenské od Sociálnej poisťovne podľa § 33 ods. 1 zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov.
Nariadenie ministerky školstva zatvoriť po dobu 14 kalendárnych dní školy a školské a predškolské zariadenia na celom území SR sa nevzťahuje na zariadenia, kde sú umiestňované osoby, ktoré podliehajú súdnym rozhodnutiam o umiestení.
Škody na potravinách
Čo v prípade, ak Vám v školskej jedálni zostanú na sklade potraviny, ktorých doba spotreby v čase uzatvorenia školskej jedálne uplynie a tovar sa znehodnotí?
Podľa § 178 ods. 2 Zákonníka práce ak hrozí škoda je zamestnanec povinný upozorniť vedúceho zamestnanca.
Z uvedeného vyplýva, že je vedúca školskej jedálne v tejto mimoriadnej situácii nariadenia uzatvorenia škôl a školských zariadení vrátane školských jedální povinná upozorniť riaditeľa školy, ktorej je súčasťou na možnosť neúmyselného vzniku škody na potravinách, ktorých najneskoršia doba spotreby uplynie počas doby uzatvorenia.
Ako postupovať?
Ing. Silvia Tokárová, odborný garant I.AŠKOS
Nie ste u nás prihlásený/á?
Zaregistrujte sa