Máme pre Vás novú pracovnú ponuku
Hľadáte prácu v kuchyni alebo školskej jedálni?
Pozrite sa do našej ponuky v sekcii Kariéra.
Aktuálne ponúkame 6 pracovných miest.
Celý článok je k dispozícii len členom 1.AŠKOS. Zaregistrujte sa a získajte tak aj veľa dalších výhod. Zaregistrujte sa
Pri rozvoze hotových jedál a potravy je potrebné vykonať prepravu tak, aby boli dodržané všetky ustanovenia pre výkon epidemiologicky závažných činností, medzi ktoré rozvoz stravy a jedál patrí. Osoba, ktorá rozvoz vykonáva, musí byť preukázateľne dostatočne informovaná o dodržiavaní hygienických opatrení, správnej osobnej hygieny ako i preventívnych opatrení pred ochorením COVID-19. Odporúča sa používanie ochranného krytu ako jedno z preventívnych opatrení pre ochranu svojho zdravia. Vozidlo a termonádoby, používané pre prepravu stravy, je potrebné po rozvoze vyčistiť a vydezinfikovať prostriedkami v koncentráciách podľa odporúčania výrobcu, o čom je potrebné viesť evidenciu.
Podľa dostupných informácií pri pandémii COVID-19 a používaní dezinfekčných prostriedkov sa všeobecne ukázalo, že dezinfekčné prostriedky na báze alkoholu (etanol, propan-2-ol, propan-1-ol) významne znižujú infekčnosť vírusu v koncentráciách 70 až 80 %. Bežné dezinfekčné prostriedky s aktívnymi zložkami na báze kvartérnych amóniových zlúčenín a chlóru majú tiež virucídne vlastnosti. Preto je potrebné použiť na sanovanie áut určených na rozvoz stravy koncentráciu prípravku a návod na použitie podľa odporúčaní výrobcu. Úrad verejného zdravotníctva v Usmernení hlavného hygienika OE/791/86973/2020 z 30.03.2020 odporučil v Hygienicko - epidemiologickom režime pre karanténne zariadenia na povrchy Chloramix T a Chloramix DT. Odporúčame, aby majiteľ vozidla, ktoré je určené na rozvoz stavy, vydal ČESTNÉ VYHLÁSENIE o spôsobilosti vozidla na rozvoz stravy v čase krízovej situácie. Komplexnú príručku o tejto problematike nájdete v aplikácii www.timexpertov.sk
Nie ste u nás prihlásený/á?
Zaregistrujte sa