Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Naši členovia úspešne ukončili rekvalifikačný akreditovaný kurz v odbore kuchár

Jedným z hlavných cieľov Prvej asociácie školského stravovania je pomáhať a hájiť záujmy zamestnancov zariadení školského stravovania na Slovensku. Preto na základe požiadavky z radov našich členov - zamestnancov zariadení školského stravovania 1.AŠKOS zorganizovala a zabezpečila v spolupráci s akreditovanou vzdelávacou inštitúciou - SOŠ gastronómie a služieb rekvalifikačný kurz v odbore kuchár so zvýhodnenou cenou.

 

kurz kuchar

Dnes už môžeme s potešením konštatovať, že 19 členiek našej Asociácie úspešne ukončilo v posledných júnových a v prvých júlových dňoch spomínaný, ministerstvom školstva akreditovaný vzdelávací program – kuchár záverečnou praktickou a teoretickou  skúškou.

 

Termín konania: apríl - júl 2021

Vyučovanie: prezenčné aj dištančné

Ukončenie kurzu: júl 2021 praktickou skúškou

 

Novinkou v tomto vzdelávacom programe bola realizácia kurzu kombinovanou - prezenčnou a dištančnou formou, ktorú si vyžiadala pandemická situácia, a ktorá  zároveň umožnila absolvovať kurz členom z ktoréhokoľvek kúta Slovenska.

 

Obsah vyučovania zodpovedal akreditovanému kurzu v odbore kuchár-kuchárka na Strednej odbornej škole gastronómie a služieb v Prešove. Rozsah vyučovacích hodín bol rozdelený na 200 hodín teórie a 300 hodín praktickej prípravy. V teoretickej časti boli zahrnuté témy z psychológie, zariadenia závodov, ekonomiky, hospodárskych výpočtov, potravín a výživy a z technológie prípravy pokrmov. V praktickej časti pripravovali účastníci kurzu pokrmy podľa predpísaných tém a súčasne pokrm normovali a kalkulovali cenu.

 

Praktická skúška bola rozdelená do troch dní. Počet účastníkov bol 19, pričom výber pokrmov nebol stanovený. Frekventanti kurzu pripravovali jedlá podľa materiálno potrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie, alebo podľa vlastnej receptúry. Pri obhajobe opísali technologický postup, výživovú hodnotu a vlastné skúsenosti pri práci v materskej alebo základnej škole. Viacerí vnímajú nedostatky v stravovacích návykoch detí, čo niekedy vedie aj k plytvaniu s potravinami.

 

Pri hodnotení vyjadrili absolventi kurzu spokojnosť s priebehom, obsahom, ale aj s lektormi tohto kurzu. Za Prvú AŠKOS radi konštatujeme, že máme za sebou úspešný projekt, ktorý pomohol našim členom nielen k odbornému rastu, mzdovému zvýhodneniu, ale aj k nadviazaniu pracovno-priateľských kontaktov, ktoré budú aj v budúcnosti môcť využiť.

 

Na záver ešte jedna informácia, vzhľadom k tomu, že už teraz máme záujem ďalších členov o tento kurz, uvažujeme o jeho uskutočnení v novom školskom roku. Svoj prípadný záujem nahláste na info@askos.sk.

 

Vaša

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >