Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa
Vážené členky a členovia I.AŠKOS,
dávame Vám do pozornosti aktualizované znenie dokumentu rezortu školstva pod názvom Manuál opatrení MŠVVAŠ SR pre školy a školské zariadenia – aktualizovaný 16.9.2020 – časť STRAVOVANIE
Stravovanie v MŠ
·Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov a personálu je možné zvažovať jednu z nasledujúcich možností :
Štandardným spôsobom, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel. Odporúčame zonáciu priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.
odporúčame zabezpečiť stravovanie tak, aby sa triedy nepremiešavali.
nepremiešavať so stravníkmi mimo materskej školy
V priestoroch triedy, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel:
odporúčame stravovanie v miestnosti, kde sa trieda zdržuje počas dňa.
obmedzenia času pri vydávaní stravy, ktoré sú platné v bežnej prevádzke nie je potrebné dodržiavať vzhľadom na komplikovanejší výdaj stravy počas tohto režimu.
·Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si samé jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory.
·Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.
·Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.
Stravovanie v ZŠ
Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov, zamestnancov a personálu odporúčame stravovanie obvyklým spôsobom, najlepšie tak, aby sa triedy nepremiešavali. Odporúčame zonáciu priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.
Obmedziť stravovanie len na žiakov, zamestnancov školy bez stravovania cudzích stravníkov. V prípade cudzích osôb zriadiť výdajne okienko, aby neprišlo k premiešavaniu so žiakmi a zamestnancami školy.
Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si jedlo a pitie samé nedokladajú a neberú si ani príbory.
Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.
Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.
Stravovanie SŠ
·Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov a personálu je možné zvažovať jednu z nasledujúcich možností:
Štandardným spôsobom, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel
odporúčame zabezpečiť stravovanie tak, aby sa triedy nepremiešavali. Odporúčame zonáciu priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.
podľa možností stravovanie po triedach a nepremiešavať so stravníkmi mimo strednej školy.,
pri stravovaní v školskom internáte nepremiešavať ubytovaných žiakov a ostatné ubytované osoby.
·Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú neberú si ani príbory.
·Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.
·Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.
Celé znenie Manuálu opatrení MŠVVAŠ SR pre školy a školské zariadenia, ktorý bol aktualizovaný 16.9.2020 nájdete tu :
https://www.minedu.sk/manual-opatreni-pre-skoly-a-skolske-zariadenia-aktualizovany/
https://www.freepik.com/free-photo/kid-disinfecting-his-hands-before-eating-apple_10141984.htm#query=school%20eat&position=32
Nie ste u nás prihlásený/á?
Zaregistrujte sa