Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Manuál opatrení MŠVVAŠ SR pre školy a školské zariadenia aktualizovaný 16.9.2020

Vážené členky a členovia I.AŠKOS,

dávame Vám do pozornosti aktualizované znenie dokumentu rezortu školstva pod názvom  Manuál opatrení MŠVVAŠ SR pre školy a školské zariadenia – aktualizovaný 16.9.2020 – časť STRAVOVANIE

4390882

 

Stravovanie v MŠ

·Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov a personálu je možné zvažovať jednu z nasledujúcich možností :

  • Štandardným spôsobom, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel. Odporúčame zonáciu priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.

  • odporúčame zabezpečiť stravovanie tak, aby sa triedy nepremiešavali.

  • nepremiešavať so stravníkmi mimo materskej školy

  • V priestoroch triedy, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel:

  • odporúčame stravovanie v miestnosti, kde sa trieda zdržuje počas dňa.

  • obmedzenia času pri vydávaní stravy, ktoré sú platné v bežnej prevádzke nie je potrebné dodržiavať vzhľadom na komplikovanejší výdaj stravy počas tohto režimu.

·Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si samé jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory.

·Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.

·Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

 

Stravovanie v ZŠ

  • Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov, zamestnancov a personálu odporúčame stravovanie obvyklým spôsobom, najlepšie tak, aby sa triedy nepremiešavali. Odporúčame zonáciu priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.

  • Obmedziť stravovanie len na žiakov, zamestnancov školy bez stravovania cudzích stravníkov. V prípade cudzích osôb zriadiť výdajne okienko, aby neprišlo k premiešavaniu so žiakmi a zamestnancami školy.

  • Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Deti si jedlo a pitie samé nedokladajú a neberú si ani príbory.

  • Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.

  • Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

 

Stravovanie SŠ

·Podľa miestnych podmienok, množstva žiakov a personálu je možné zvažovať jednu z nasledujúcich možností:

  • Štandardným spôsobom, pri zaistení nižšie uvedených pravidiel

  • odporúčame zabezpečiť stravovanie tak, aby sa triedy nepremiešavali. Odporúčame zonáciu priestorov jedálne podľa tried pri sedení za stolmi.

  • podľa možností stravovanie po triedach a nepremiešavať so stravníkmi mimo strednej školy.,

  • pri stravovaní v školskom internáte nepremiešavať ubytovaných žiakov a ostatné ubytované osoby.

·Pokrmy či balíčky vydáva personál vrátane čistých príborov. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú neberú si ani príbory.

·Pri príprave jedál a pri vydávaní je nutné dodržiavať, zvýšenou mierou, bežné hygienické pravidlá.

·Výdaj jedla je potrebné uskutočniť do troch hodín od jeho prípravy, inak môže dôjsť k jeho znehodnoteniu.

 

Celé znenie Manuálu opatrení MŠVVAŠ SR pre školy a školské zariadenia, ktorý bol aktualizovaný 16.9.2020 nájdete tu :
https://www.minedu.sk/manual-opatreni-pre-skoly-a-skolske-zariadenia-aktualizovany/

 

 

 

 

 

 

 

https://www.freepik.com/free-photo/kid-disinfecting-his-hands-before-eating-apple_10141984.htm#query=school%20eat&position=32

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >