Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa
Ak sa zamestnávateľ v mimoriadnej situácii, ako je v súčasnosti platná s uzatvorením škôl a ŠZ až do odvolania, dohodne so zamestnancami školskej jedálne na osobitnom režime výkonu práce na pracovisku v obmedzenom rozsahu, tak aby sa na pracovisku dodržiavali prísne hygienické opatrenia a na pracovisku sa nezdržiaval väčší počet zamestnancov, v takom prípade môže nariadiť napríklad:
pre kuchárky a prevádzkových zamestnancov
pre vedúce zariadení školského stravovania
Problém choroby COVID-19 (Wuhanova pneumónia) je problém hygienický, ktorý pri nedodržaní prísnych hygienických opatrení prechádza do problému epidemiologického až pandemického. Svetová zdravotnícka organizácia WHO vyhlásila 30. januára COVID-19 za šiestu mimoriadnu udalosť v oblasti verejného zdravia medzinárodného významu. Keďže sa epidémia naďalej šíri po celom svete a opatrenia sú každý deň nové a dlhodobé, mal by sa prijať multidisciplinárny tímový prístup, ktorý umožní efektívne a zodpovedne pristupovať i k tým, ktorí sú bezpríznakoví, v izolácii, a bez možnosti pracovného zaradenia. Avšak, čakanie na riešenie, nie je riešenie. Veríme, že zriaďovatelia využijú vašu profesionalitu pri plnení opatrení, ktoré prijímajú krízové štáby v jednotlivých krajoch.
<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman">Woman photo created by freepik - www.freepik.com</a>
Vaša
Nie ste u nás prihlásený/á?
Zaregistrujte sa