Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Aký pult na šaláty do školskej jedálne kúpiť? Ako normovať viac druhov šalátov?

Chcete deťom pripraviť čerstvý šalát, ale neviete, aký pult je pre šaláty vhodný alebo ako normovať viacerých druhov šalátov?

Prečítajte si praktické rady experta.

šaláty

V školskom stravovaní odporúčame zabezpečovať predovšetkým chladiace pulty na šaláty, teda také, ktoré majú vlastné chladiace zariadenie. Taktiež je praktické, ak pult na šaláty má dostatočný priestor na umiestnenie viacero gastro nádob. Veľmi užitočnou súčasťou pultu na šaláty je aj sklápací pult, na ktorý si môžu stravníci položiť tanier alebo misku, a pohodlne si naložiť zvolený šalát. Z hygienických dôvodov je veľmi vhodné ak je pult na šaláty zastrešený, napríklad silnou sklenenou strechou s odolnou konštrukciou. Zároveň je praktickejší pult na šaláty taký, ktorý umožňuje prístup stravníkov z obidvoch strán, čím sa znižuje riziko hromadenia stravníkov pri pulte.

Ako normovať viac druhov šalátov k obedu?

Spôsob a možnosti normovania viacerých druhov šalátov je ošetrené v Aplikácii princípov k Materiálno - spotrebným normám a receptúram pre školské stravovanie s účinnosťou od 01.09 2018 v časti špecifické princípy aplikácie. V bode 20. sa uvádza, že pri ponuke dvoch a viac druhov šalátov na výber, je potrebné normovať suroviny percentuálnym podielom počtu pripravovaných šalátov (napr. mrkvový 50%, rajčiakový 25% kapustový 25 % ).

Akékoľvek ďalšie otázky, ktoré súvisia s touto problematikou, Vám radi zodpovieme v aplikácii timexpertov.sk.

Tím expertov

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >