Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Balenie stravy

Balenie stravy

Iveta Miškovská  |   14.1.2021

Dobrý deň prajem všetkým.

Včera sme dostali od zriaďovateľa oznam. Viete mi, prosím vás vysvetliť, ako to myslia? Podľa všetkého by sme mali poskytovať stravu aj žiakom, ktorí sa sa učia dištančnou formou vo forme balenej stravy.

Len sa chcem spýtať, či je to možné pri tvrdom lockdowne? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, prajem pekný deň a prikladám aj znenie.

Rozhodnutím MŠVVaŠ SR č. 2021/9418:2-A1810 s účinnosťou od 11. januára 2021:

v prípade, že sa žiak vzdeláva dištančne v priestoroch školského klubu detí, znamená to, že sa zúčastňuje výchovno-vzdelávacej činnosti. Ak tento žiak odoberie stravu v školskej jedálni, žiadateľovi možno poskytnúť dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa žiakov základných škôl podľa § 4 ods. 6 zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov.

V tejto súvislosti usmernením Úradu práce zároveň uvádzame, že s cieľom rovnakého prístupu pri poskytovaní dotácie odporúčame zabezpečiť, aby jedáleň, ktorá bude pripravovať stravu pre deti navštevujúce ŠKD, umožnila odobratie stravy aj deťom, ktoré sa vzdelávajú dištančnou formou doma. V nadväznosti na uvedené v prípade, ak jedáleň bude pripravovať stravu pre deti v ŠKD, odporúčame o tejto skutočnosti informovať aj rodičov detí, ktoré sa vzdelávajú dištančnou formou s tým, že ak ich dieťa odoberie stravu, má nárok na poskytnutie dotácie na stravu.

Zareagovať na komentár >

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

  • prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >