z nových finančných pásiem sa myslím všetci tešíme. Avšak prišli s nimi aj otázky (aspoň pre mňa). Ako určiť finančné pásmo pre školskú jedáleň? Predpokladám že si nemôžem len tak očkom vyhliadnuť, ktorá suma sa mi páči najviac z 5 pásiem a požiadať zriaďovateľa o vydanie VZN s finančným pásmom, ktoré si poviem. Ďalšia vec, ktorá ma zarazila, je že pre zamestnancom určujeme limit podľa Finančnej normy B, teda podľa finančných noriem pre diétne stravovanie, čo na jednej strane kvitujem, na druhej, bod 3 pod normami hovorí o tom, že zamestnancom pri pri príprave jedla podľa Finančného pásma B je v normovaní prípustná tolerancia navýšenia mäsa o 30 %. Mne osobne nie je jasné, či to platí aj pre jedálne, ktoré nevaria diétnu stravu (iba limit majú pre zamestnancov podľa B), alebo nie?