Výstava s odbornými prednáškami a praktickými ukážkami je určená pre zamestnancov školského stravovania, riaditeľov škôl a ich zriaďovateľov, ale bude prínosom každému, komu nie je ľahostajná kvalita a budúcnosť slovenského školského stravovania.
Kľúčové témy:
Moderné multifunkčné technológie v školskej kuchyni a ich vplyv na úspory energií, pracovných kapacít a kvality pokrmov.
Klasické a moderné suroviny - parametre kvality, výživová hodnota pokrmov.
Hygiena, HACCP a nakladanie s odpadmi v školskej jedálni.
Program zahŕňa praktické ukážky použitia moderných multifunkčných technológií: konvektomatov, multifunkčných kotlov, panvíc, šokerov, umývačiek čierneho a bieleho riadu. Zároveň mnoho ďalších zariadení, ktoré dokážu šetriť energiu, ľudskú silu a v konečnom dôsledku aj financie.
Živé komentované varenia sa zameriavajú na správne a šetrné spracovanie surovín a na ich optimálne využitie so zameraním na veľmi diskutovanú tému minimalizácie odpadu a zníženie negatívneho dopadu na životné prostredie.
Odborné prednášky prinášajú informácie o nových moderných surovinách, o nápojových technológiách a riešeniach pitného režimu v školskej jedálni. Upozornia na časté chyby pri dodržiavaní hygienických pravidiel či nakladaní s kuchynským odpadom a samozrejme aj správne možnosti ich riešení.
Viac informácií nájdete na: https://www.jedalne.sk/clanky/akcie-a-udalosti/doc/jedalen-21-storocia-nazivo-638/doc-detail.htm
Vaša