Výpočet režijných nákladov na jedno hlavné jedlo a príspevky za stravovanie

 

Celkové náklady za rok 2020:

  1. Hrubá mzda zamestnancov zariadenia školského stravovania: …….. €
  2. Poistné na sociálne poistenie a verejné zdravotné poistenie (odvody): …….. €
  3. Odmeny pracovníkom mimopracovného pomeru: …….. €
  4. Prevádzkové náklady (energia, voda,  pracovné ochranné oblečenie, čistiace prostriedky, inventár atď.): …….. €
  5. Náklady spolu: riadky 1+2+3+4 = …….. €
  6. Počet vydaných jedál a pokrmov (obedy + 1/5 doplnkových jedál) …….. €
  7. Réžia na jedno hlavné jedlo: (riadok 5 vydeliť riadkom 6) …….. €

 

Výška príspevku pre dospelých stravníkov:

Náklady na výrobu jedla: finančné náklady na jedno jedlo (podľa finančného pásma) + režijné náklady na jedno hlavné jedlo. Zamestnávateľ hradí minimálne 55% ceny jedla v zmysle § 152 Zákonníka práce.

Výška príspevku pre žiakov:

Náklady na výrobu jedla: finančné náklady na jedno jedlo (podľa finančného pásma) + režijné náklady na jedno hlavné jedlo (prípadne režijné náklady na mesiac, podľa určenia vo VZN).

Výšku príspevku na stravovanie stanoví:

Výšku réžijných nákladov + finančné pásmo a spôsob úhrady stanoví všeobecne záväzným nariadením zriaďovateľ zariadenia školského stravovania (v súlade s § 140 ods.9 a § 141 ods. 5 školského zákona), prípadne riaditeľ školy alebo riaditeľ školského zariadenia, ktorej zriaďovateľom je orgán miestnej štátnej správy v školstve (v súlade s § 140 ods.8 a § 141 ods. 4 školského zákona).

 

Režijné náklady - tabuľka

 

Vaša