Čo v tejto kríze COVID-19 s kuchárkami a vedúcimi zariadení školského stravovania?

pre kuchárky a prevádzkových zamestnancov

pre vedúce zariadení školského stravovania

Problém choroby COVID-19 (Wuhanova pneumónia) je problém hygienický, ktorý pri nedodržaní prísnych hygienických opatrení prechádza do problému epidemiologického až pandemického. Svetová zdravotnícka organizácia WHO vyhlásila 30. januára COVID-19 za šiestu mimoriadnu udalosť v oblasti verejného zdravia medzinárodného významu. Keďže sa epidémia naďalej šíri po celom svete a opatrenia sú každý deň nové a dlhodobé, mal by sa prijať multidisciplinárny tímový prístup, ktorý umožní efektívne a zodpovedne pristupovať i k tým, ktorí sú bezpríznakoví, v izolácii, a bez možnosti pracovného zaradenia. Avšak, čakanie na riešenie, nie je riešenie. Veríme, že zriaďovatelia využijú vašu profesionalitu pri plnení opatrení, ktoré prijímajú krízové štáby v jednotlivých krajoch.

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/woman">Woman photo created by freepik - www.freepik.com</a>

 

Vaša