Chcete získať trvalý prístup ku všetkým informáciám a využívať aj veľa ďalších výhod? Staňte sa členom 1.AŠKOS . Zaregistrujte sa

Pracovná náplň vedúcej ZŠS

Pracovná náplň vedúcej ZŠS

členka 1.AŠKOS  |   16. 3. 2025

Dobrý deň,

pracujem na pozícií vedúcej školskej jedálne od roku 2012. Najskôr na ZŠ s MŠ, kde sa varilo cca 70 obedov a neskôr na strednej škole, kde sme varili cca 500 obedov. Na oboch školách som nikdy nemala prístup a povolenie na prácu s potravinovým účtom v banke, neuhrádzala som faktúry a bankové výpisy mi každý deň posielala ekonómka/účtovníčka. Mesačnú uzávierku som vytlačila zo stravovacieho programu a odovzdala ekonómke/účtovníčke. Vždy bolo všetko v poriadku. Od januára 2025 som po vedúcej školskej jedálne, ktorá odišla do dôchodku nastúpila na ZŠ, kde varíme cca do 400 obedov. Pracujem v tom istom programe ako na predchádzajúcich školách. Ekonómka/účtovníčka odo mňa vyžaduje, aby som si faktúry hradila sama, aby som jej preposielala réžiu a réžiu z dotácie na príjmový a výdavkový účet, aby som žiakom s diétnym stravovaním poukazovala na osobný účet rodiča dotáciu na stravu a bankové výpisy spolu s faktúrami evidovala do účtovného programu Korwin. Mesačnú uzávierku vytlačenú zo stravovacieho programu ma núti celú prepisovať do excelovskej tabuľky s tým, že ona tým mojim papierom nerozumie. Komunikácia je s pani ekonómkou/účtovníčkou náročná, odmieta so mnou komunikovať a ak sa zmôže na nejakú komunikáciu, tak zakaždým to končí z jej strany slovnými útokmi ako to neviem, robím zle...V pracovnej náplni, ktorú som pri nástupe prebrala a podpísala nemám uvedené, že mám v náplni vykonávať prácu s účtom, robiť prevody. Dokonca mi príde nezmyselné prepisovať uzávierku, nakoľko mi to navyšuje moju prácu a oberá ma to o čas. Je v náplni práci vedúcej školskej jedálne vykonávať prácu, ktorú by mala z môjho pohľadu vykonávať ekonómka/účtovníčka? Aká je vlastne pracovná náplň vedúcej školskej jedálne a z čoho vyplýva (zákon, vyhláška, metodický pokyn, interný predpis)? Viete mi poradiť ako mám v tomto prípade postupovať? Ďakujem veľmi pekne.

Zareagovať na komentár >

Partneri

biele-logo biele-logo

Prihlásenie

Zabudli ste svoje heslo?

Nie ste u nás prihlásený/á?

Zaregistrujte sa

• prístup do neverejnej časti webu
  • možnosť sťahovania dokumentov
  • možnosť prispievať do diskusií k odborným článkom
  • zľavy pre členov na rôzne akcie a vybrané produkty
Registrácia >